• Leusdens Geitenlam

UITGESTELDE FOOD FRIDAY 🍗

Bijgewerkt op: jan 11

Vandaag hebben we een recepten-tip van een van de volgers van de pagina, namelijk Gulai Kambing!


Dit Indonesische gerecht is een stoofpot met geiten(lams)vlees erin: heerlijk gekruid dus vol van smaak. In een saus van kokos, rijst en gefruite uitjes!


Ingrediënten:

- 500 gr. geitenvlees

- halve theelepel laos

- 1 theelepel sereh

- 1 theelepel kaneel

- 3 daun salam

- 3 daun djeruk purut

- 3 kruidnagels

- 100 gr. kokosmeel

- 250 ml. heet water

- santen

- olie


Voor de bumbu:

- 2 uien

- 2 tenen knoflook

- 2 lomboks

- 5 kemirienoten

- 1 theelepel gemberpoeder

- 1 theelepel kunyit

- 1 theelepel kardemom

- halve theelepel djinten

- 2 eetlepels ketumbar

- peper

- zout

- suiker


Bereiding:

Snipper de uien en knoflook, snijd de lomboks in ringen, rooster de kemirienoten in een droge koekenpan en kneus ze daarna. Snijd het vlees in blokjes. In 100 ml. water van 50 gr. kokosmeel dikke santen maken en in 150 ml. water met 50 gr. kokosmeel dunne santen.


Verhit de olie en de ui, knoflook en lombok fruiten tot de uien glazig zijn en dan de overige ingredienten voor de bumbu toevoegen. Als het lekker geurt het vlees toevoegen en dan de dunne kokosmelk. Even laten koken tot het vlees goed gaar is. Als de kokosmelk droog is en het vlees nog niet gaar, wat water toevoegen. Als het vlees zacht genoeg is, de dikke kokosmelk toevoegen en het vuur laag houden, nog even laten doorkoken tot de kokosmelk wat olieachtig wordt.


RECEPT BRON


56 keer bekeken