top of page
  • Leusdens Geitenlam

FOOD FRIDAY 🍗 - Braadschijfjes met tomaat

Deze week delen we wederom een recept van Grutto.com die in samenwerking met chef-kok Joris Bijdendijk een heerlijk recept online hebben gezet. Dit recept gaat over geitenlamsvlees met tomaatjes, vleespeultjes en dragonmayonaise. Heerlijk voor bijvoorbeeld in het paasweekend!


Check het recept snel hieronder of op de website van Grutto: 👇


Ingrediënten (4 personen):

- 8 braadschijfjes van geitenlamsvlees (kan verschillende soorten koteletten zijn of bijvoorbeeld schenkeltjes)

- 40 vleespeultjes

- 1 laurierblaadje

- 1 takje tijm

- 2 teentjes knoflook

- roomboter

- 1 grote ui

- 8 cherrytomaatjes

- 1 glas rode wijn

- 500 ml kippenbouillon

- 1 eiwit

- 175 ml zonnebloemolie

- 30 gram dragon blaadjes

- 50 ml yoghurt

- 2 tl azijn

- Peper en zout


Bereidingswijze:

Start met de mayonaise. Meng de dragon en de olie in een blender, laat 5 minuten draaien en giet deze door een fijne zeef. Meng de eieren en de azijn in de keukenmachine of blender en voeg al draaiende druppelsgewijs de dragonolie toe tot een mooie mayonaise ontstaat. Spatel daarna de yoghurt erdoorheen.


Besprenkel de braadschijfjes met peper en zout en braad ze aan in de roomboter tot deze goudbruin zijn. Voeg op het laatst laurier, tijm, knoflook, ui en tomaatjes toe en fruit alles nog even mee. Giet nu af met een glas rode wijn en laat dit tot ongeveer 10% inkoken. Voeg dan de kippenbouillon toe en laat alles langzaam gaar pruttelen in ongeveer 1,5 uur tijd. Als het vocht te veel verdampt voeg dan gerust een beetje water toe.


Strip de vleespeultjes en brand ze op een BBQ of op de grill tot zwarte blaasjes ontstaan. Besprenkel met olijf olie en zeezout.


Geniet ervan en een heel fijn (paas)weekend gewenst! 😋


RECEPT BRON: HIER38 weergaven

Comentários


bottom of page