top of page
  • Leusdens Geitenlam

FOOD FRIDAY šŸ— - Pulled Goat op een broodje

Tijdens onze open dagen deze zomer hebben we een aantal keer de broodjes pulled goat geserveerd. Na vele verzoeken zetten we hierbij het recept online, zodat iedereen het zelf kan maken! Check het snel hieronder en ga er lekker van smullen dit weekend šŸ˜Ž:


Ingrediƫnten:

- 1,5 kg schenkel (of 1,5 kg schouder, of 1 kg stoofvlees zonder bot)

- 1 liter bouillon

- 1 ui

- 3 plakken ontbijtkoek

- 2 el chilisaus

- 2 tl donkerbruine basterdsuiker

- zout en peper

- witte bollen


Bereidingswijze:

Gebruik bij voorkeur bouillon van botten getrokken, maar het kan ook uit een potje.


Snij de ui is stukjes. Gaar het geitenlamsmet de ui 4 uur op 65 Ć” 70 graden Celsius in de bouillon. Haal daarna het vlees uit de bouillon en laat het even afkoelen. Pluk het vlees uit elkaar.


Maak van het vocht een gebonden saus door er de chilisaus, donkerbruine basterdsuiker en ontbijtkoek toe te voegen: kruimel de ontbijtkoek een beetje, dan duurt het minder lang voor die goed opgenomen is door het vocht.


Laat lekker doorkoken en indien nodig kun je nog meer ontbijtkoek toevoegen. Maak de saus op smaak door zout en peper toe te voegen en laat het geheel nog even lekker sudderen.


Pak er nu een wit bolletje bij, snijd het open en doe er een schep pulled goat in.


Variatietips:

- Vervang de ontbijtkoek eens door bloem, al is het dan wel beter om wat honig extra toe te voegen.

- Mocht u een glutenallergie hebben kunt u maĆÆzena en honing gebruiken.


Geniet ervan en een heel fijn weekend gewenst! šŸ˜‹



143 weergaven
bottom of page