In week 4 van BOKtober gaan we op de internationale tour! Perzische kebab komt het Midden Oosten gebied en heeft een oude historie. De kruiden mix voor dit recept is gebaseerd op ''Advieh'', een Perzische kruidenmengsel. De smaak hiervan is vrij mild, dus extra toevoegen is aangeraden als u van een wat sterkere smaak houdt.
Ingrediënten (4 personen):
- 600 g saté van Leusdens Geitenlam
- 1 kleine ui, grof gesneden
- 2 teentjes knoflook, fijn gesneden
- 50 g yoghurt
- zout en peper
- 0,5 tl koriander
- 0,25 tl komijn
- 0,25 tl kardemom
- 0,5 tl chili vlokken
- 0,5 tl gemalen gember
- 0.25 tl gemalen kurkuma
- 0.25 tl gemalen kaneel
- metalen of bamboo spiesjes (met bamboo moet je ze eerst 30 in water laten weken)
Bereidingswijze:
Mix de saté blokjes met de ui, knoflook, kruiden, yoghurt 0,5 tl zout en een flinke scheut peper. Laat dit lekker marineren totdat u gaat koken.
Rijg de stukken vlees aan de spiesjes. Indien het in de koelkast staat, moet het in ieder geval een half uur voor het koken eruit gehaald worden.
Grill de spiesjes op een middelhoog vuur voor 3 tot 5 minuten aan elke kant, of totdat het krokant wordt aan de buitenkant.
Serveertip:
Serveer met flatbread, gemengde salade en yoghurt gemengd met knoflook en een klein beetje citroen. Ook couscous is een lekkere optie.
Qua bokbiertje heeft Hopdonders het volgende aangeraden: Artemis Herfstbok. Van oorsprong is dit biertje gebrouwen met de eerste zomergerst van het jaar. Een mooi moutig en donker bier met warme tonen van karamel zonder te zoet te zijn. Een bokkig biertje die heerlijk wegdrinkt in de koudere dagen van het jaar.
Geniet ervan en een heel fijn weekend gewenst! 😋
RECEPT BRON: HIER
Comments