top of page
Leusdens Geitenlam

FOOD FRIDAY 🍗 - Lasagne met geitenvlees, pesto en courgette

Deze week staat er een heerlijk recept klaar dat iedereen wel kent; lasagne. Dit maal is het geen normale lasagne met rundergehakt bijvoorbeeld, maar eentje met geiten(lams)vlees. Deze combi van twee mediterrane hoogstandjes versterkt elkaar naar een hoger niveau! Check het recept snel hieronder:


Ingrediënten (4 personen):

- 500 g geitenlamsvlees (saté blokjes bijvoorbeeld)

- 3 eetlepels pesto

- 1 courgette

- 200 g kastanjechampignons

- 1 pakje gezeefde tomaten

- 1 teentje knoflook

- 200 ml crème fraise

- 4 tomaten

- 150 g geraspte belegen kaas

- 1 pakje lasagnevellen


Bereidingswijze:

Verwarm de oven op 180 graden, vet alvast de lasagneschaal in.


Snijdt het geitenlamsvlees in blokjes meng de pesto erdoor en laat dit even marineren. Bak daarna het vlees eventjes aan in de pan zodat het mooi dichtgeschroeid zit. Snijdt de courgette in plakjes, de champignons in partjes en bak dit bij het geitenlamsvlees tot de groente beetgaar zijn.


Meng de gezeefde tomaten en de 4 tomaten in gesneden blokjes erdoor en breng op smaak met zout, peper en een heel teentje knoflook. Bak de knoflook niet te lang mee anders kan het wat bitter worden.


Roer de crème fraise door het geitenlamsvlees en breng op smaak. Vul de lasagneschaal om en om met lasagnebladen en het geitenmengsel. Strooi als laatst de geraspte kaas over de schaal uit.


Laat de lasagne garen garen in de voorverwarmede oven van 180 graden gedurende 30 minuten. Snijd de lasagne in stukken.


Serveertip:

Serveer er een frisse salade bij, samen met een heerlijke rosé.


Geniet ervan en een heel fijn weekend gewenst! 😋



119 weergaven

Comments


bottom of page