top of page
  • Leusdens Geitenlam

FOOD FRIDAY šŸ— - Kruidige bokjesvlees uit de Tajine

Onze vrienden van Ontdek de geit hebben sinds deze week een heerlijk recept online staan voor geitenlamsvlees; een kruidige maaltijd voor in de aankomende zomervakantie! Check snel het recept hieronder šŸ‘‡


Ingrediƫnten (4 personen):

- 1Ā½ kg bokjesvlees

- 150 gram gedroogde abrikozen

- 3 tenen knoflook

- 2 witte uien

- 500 ml runderbouillon

- 1 citroen

- 4 el bloem

- 4 el olijfolie


Kruiden en specerijen:

- 2 takjes verse munt

- 3 blaadjes laurier

- 1 el komijnpoeder

- 2 el paprikapoeder

- 1 el kerriepoeder

- 2 el ras-el-hanout

- 1 el zout


Bereidingswijze:

Heb je geen tajine? Een stoofpan kan ook gebruikt worden om dit gerecht in te stoven. Daarnaast kun je ook een ovenschaal met deksel hiervoor gebruiken. Dan stoof je het gerecht op 120 graden voor 3 tot 4 uur in de oven.


Mix uit het rijtje specerijen alle poeders, ras-el-hanout en het zout tot Ć©Ć©n mix. Snijd het bokkenvlees in stukken van 2 bij 2 cm en strooi de mix erop. Pers de citroen uit en giet het sap over het vlees. Even goed mixen en dan een nachtje afgedekt in de koelkast laten marineren.


Snipper de uien en de knoflook tenen. Verhit de tajine en schenk de olijfolie erin. Bak het vlees tot het rondom gebruind is. Voeg de ui en knoflook toe en bak een paar minuutjes mee. Daarna de bloem en ook deze bak je mee. Blus af met de bouillon en voeg de abrikozen en laurier toe. Zet het vuur op de laagste stand en laat het vlees drie uur rustig stoven.


Na drie uur schep je het vlees uit de tajine en kun je het kookvocht eventueel inkoken tot een heerlijke vleessaus. (Voeg eventueel een maizena papje toe om de saus aan te dikken).


Schep het vlees terug in de tajine, schenk de saus erover en garneer met wat blaadjes vers gesneden munt.


Serveertip:

Met naan brood of met bijvoorbeeld een couscous salade.


Geniet ervan en een heel fijn weekend gewenst! šŸ˜‹


RECEPT BRON: HIER




50 weergaven
bottom of page