top of page
  • Leusdens Geitenlam

FOOD FRIDAY 🍗 - Koteletten met ratatouille

Ook de koteletten van geitenlam zijn overheerlijk! Zowel de ribkoteletten, de nekkoteletten en de zadelkoteletten zijn erg mals en smaakvol. Chef-kok Joris Bijdendijk van restaurant RIJKS heeft een recept online staan van koteletten met ratatouille, verzuurde paprika en courgettebloem.


Interesse? Check het recept snel hieronder 👇


Ingrediënten (4 personen):

- 8 koteletten

- 8 Aardappels

- 4 Courgettes

- 200 gram Wilde spinazie

- 2 Rode paprika's

- 16 Zwarte peperkorrels

- 280 gram Roomboter

- 50 ml Kipbouillon

- Zou en peper


Bereidingswijze:

Start met de aardappels. Warm de oven voor op 190 graden. Snijd de aardappels in dunne ronde plakjes en zout deze licht. Leg de plakjes weer netjes op elkaar en snijd er een klein stukje vanaf, zodat het rolletje niet kan omrollen. Leg de plakjes op de afgesneden zijde in een passend ovenschaaltje.


Smelt de boter en giet die in het schaaltje tot de aardappelplakjes voor een derde onderstaan. Strooi de peperkorrels erover. Bak de aardappelplakjes in ongeveer 30 minuten af in de oven. Bedruip regelmatig de bovenkant van de aardappels met de boter uit het schaaltje. De bovenkant moet krokant zijn, de onderkant zacht en gaar.


Schil intussen het groen van de courgette. Blancheer de groene schillen in kokend water met zout en koel ze vervolgens af in water. Blancheer ook de spinazie in zout kokend water. Knijp al het vocht goed uit de schillen van de courgette. Pureer de courgetteschillen en spinazie met een staafmixer. Strooi wat zout en peper op het mengsel.


Rooster de geschilde courgettes zwart aan de buitenkant en laat deze vervolgens marineren in olijf olie met citroensap. Snijd daarna in stukken van 1 cm.


Rooster de buitenkant van de paprika zwart en laat de paprika vervolgens in een bak afgedekt met plastic folie afkoelen. Vervolgens is de schil er makkelijk af te pellen. Verwijder de schil en de pitten en draai het zachte paprikavlees nu door met hete kipbouillon en klontjes boter.


Strooi peper en zout aan beiden zijden van het vlees. Rooster in 2 minuten op de gril (of BBQ) een mooi streepje aan beide kanten op het vlees.


Maak het bord op op met eetbare bloemen, plakjes mini rauwe courgette en ui schelpjes.


Geniet ervan en een heel fijn weekend gewenst! 😋


BRON RECEPT: HIER32 weergaven
bottom of page