top of page
  • Leusdens Geitenlam

FOOD FRIDAY 🍗 - Kerst rollade

Omdat het bijna Kerst is, behandelen wij deze week de rollade van geitenlamsvlees! Voorheen hadden wij de rollade gemaakt van voorbout, maar sinds afgelopen vers-weken hebben wij de rollade laten maken van de achterbout. Dit geeft niet alleen een nóg malser stukje vlees, maar het hoeft ook veel minder lang in de over; een win-win situatie dus!


Check het recept snel hieronder en probeer het zelf uit deze Kerst!


Ingrediënten:

- 100 g lente-uitjes

- zout

- 100 g jonge Emmentaler kaas

- peper

- 1 geitenlam rollade ca. 1 kg, om te rollen

- 1 el mosterd

- 250 g wortels

- 250 g koolraap

- 2 el olijfolie

- 3 dl witte wijn

- 20 g ijskoude boter

- 1 tl tijm


Bereidingswijze:

Snijd de lente-uitjes met de groene buisjes in dunne ringen. In licht gezouten water 5 minuten gaar laten worden. Afgieten en koud blussen. De kaas fijn raspen. De uitgelekte lente-uitjes en de kaas met de staafmixer fijn pureren, met zout en peper op smaak brengen. De rollade met de mosterd en vervolgens met de lente-uitjespuree bestrijken.


Snijd de wortels en koolraap in stukken. Verhit de olie in een braadpan, de rollade en groente licht aanbraden. Blus met witte wijn. Braad in het midden van de 120 graden hete oven gedurende ca. 1½ uur. Af en toe met wijn begieten.


Klaar in de oven? Als je het vlees voorzichtig insnijdt, is deze lichtroze van kleur. Gebruik je een vleesthermometer? Laat deze dan in het vlees zitten terwijl het in de oven zit. Als de kerntemperatuur van het vlees ongeveer 70 graden is, is het gaar.


Giet de vloeistof over in een pan, op een hoog vuur tot de helft inkoken. Meng de boter er met de staafmixer door. Tijm toevoegen en met zout en peper op smaak brengen.


Snijd het gebraden vlees en serveer het met groente en saus.


Serveertip:

Kleine gebakken aardappeltjes passen er goed bij.


Geniet ervan en een fijn weekend gewenst 😋


RECEPT INSPIRATIE: HIER EN HIER47 weergaven

Comentarios


bottom of page