• Leusdens Geitenlam

FOOD FRIDAY 🍗 - Geitenragout

Het is de eerste dag van Boktober! Een mooie maand is aangebroken met veel nieuwtjes, recepten en verkoopdagen.


We beginnen de maand met een heerlijk recept van geitenragout, mét een heerlijk bokbiertje erbij! De bokbieren zijn erbij gezocht in samenwerking met bierwinkel Hopdonders uit Apeldoorn.


Ingrediënten (4 personen):

- 1400 gram geitenvlees (rugvlees is hier het lekkerst voor)

- 120 gram uien

- 3 teentjes knoflook

- 30 gram wortelpeterselie

- 1 dl olijfolie

- zout en versgemalen peper

- 15 gram bloem

- 4 dl witte wijn

- 400 gram venkel

- 400 gram doperwten

- het sap van 2 citroenen

- 2 eidooiers

- 1 eetlepel fijngehakte munt

- wat fijngehakt venkelgroen

- 1 eetlepel gehakte bladpeterselie


Bereidingswijze:

Verdeel het vlees (evt. nog in de been) in 3 cm grote stukken.


Pel de uien en knoflook en hak beide fijn. Spoel de wortelpeterselie af onder de kraan en hak hem vervolgens fijn. Verhit de olie in een ruime pan en braad er de stukken vlees rondom in aan. Bak daarna de uien, knoflook en de stukken wortelpeterselie kort mee, tot de groenten glazig zijn. Breng op smaak met zout en peper. Bestuif dan alles met de bloem, roer alles goed door elkaar en laat 1-2 minuten bakken. Giet er de wijn bij. Breng die onder voortdurend roeren aan de kook. Draai het vuur lager, leg het deksel op de pan en laat de inhoud van de pan 40-50 minuten smoren. Was de venkel onder de koude kraan en dep hem dan droog met keukenpapier. Verwijder vervolgens de steelaanzet en het groen, waarbij u iets van het groen apart houdt. Snijd de knollen in vieren. Doe de stukken venkel na 20 minuten smoren bij het vlees en laat ze verder meesmoren.

Dop de erwten, blancheer ze in kokend, gezouten water en laat ze dan schrikken onder de koude kraan. Doe de erwten de laatste 5 minuten van de smoortijd in de pan. Klop het citroensap met de eidooiers schuimig en meng er daarna de munt door. Neem de ragout van het vuur en roer er het dooiermengsel door. Laat kort zonder deksel doorwarmen zonder de saus te laten koken, omdat de saus dan zal gaan schiften. Schep de ragout op voorverwarmde borden en bestrooi met het apart gehouden venkelgroen en de peterselie.


Serveertip van bierwinkel Hopdonders:

Lekkerinde Kauw Herfstbock van Bird Brewery. Dit biertje is uitstekend geschikt voor bij ragouts, gruyere en tutti frutti. De heerlijke smaak van bockbier heeft een wat karamel en zoetige smaak, wat perfect past bij dit soort gerechten!


Geniet ervan en een heel fijn weekend gewenst! 😋


RECEPT BRON: HIER



25 keer bekeken