top of page
  • Leusdens Geitenlam

FOOD FRIDAY 🍗 - Geitenbiefstuk met frites, wortel en ui

Ook geitenlamsvlees kan uitstekend als biefstuk dienen! Het meest malse gedeelte van het karkas zit bij de onderrug/bil/bovenbeen, en dat is heel erg geschikt voor dit recept! chef-kok Joris Bijdendijk heeft samen met Grutto.com een heerlijk recept in elkaar gezet van geitenlam met frites, wortel en ui.


Check het snel hieronder:


Ingrediënten (4 personen):

- 20 tenen knoflook

- 100 ml zonnebloemolie

- 4 maal geitenlams-biefstuk

- 100 gram roomboter

- Peper en zout

- 12 ronde sjalotten

- 4 wortelen

- 600 gram dikke frieten met schil

- Gehakte peterselie

- Selderijzout


Bereidingswijze:

Verwarm de knoflook en de zonnebloemolie tot ongeveer 90 °Celsius, tot de knoflook wat gaat borrelen. Na een half uur, als de knoflook gaar en zacht is, de olie afgieten en de knoflook tot een puree draaien. Zeef de olie en bewaar deze voor een volgende keer of om te gebruiken als knoflookolie.


Peper en zout het vlees royaal. Zorg voor een hete bakpan met zonnebloemolie (tot de olie gaat roken). Leg de biefstukken in de hete olie en braad het vlees rondom goudbruin. Voeg de boter toe en smeer het vlees in met de knoflookpuree. Bak het vlees nog 5 minuten op laag vuur en schep er steeds lepels van de braadboter over (arroseren). Laat het vlees 20 minuten rusten in de oven op 50 °Celsius.


Haal de schil van sjalotten zonder de onder- of bovenkant eraf te snijden. Dit is belangrijk, want ze moeten na het garen heel blijven. Schil de wortelen en snij ze in stukken die ongeveer even groot zijn als de sjalotten. Zet de groenten in een braadpan op met de boter en laat alles heel langzaam (in ± 30 minuten) gaar worden en goudbruin kleuren. Af en toe omscheppen. De wortelen en uien zullen een heerlijk zoetje krijgen.


Frituur de voorgegaarde frites op 180 graden goudbruin en besprenkel ze daarna met selderijzout en peterselie.


Geniet ervan en een heel fijn weekend toegewenst! 😋


RECEPT BRON: HIER37 weergaven

Comments


bottom of page