top of page
  • Leusdens Geitenlam

FOOD FRIDAY 🍗 - Cabrito uit Portugal

Ook in Portugal is geitenvlees erg in trek! Veel mensen eten het en ook veel recepten zijn ervan bekend. Deze week hebben wij een Portugees recept gevonden met een geiten achterbout, dat vaak met Pasen gegeten wordt aldaar. De volledige naam is Cabrito Assado no Forno.


Check het recept snel hieronder:


Ingrediënten:

- 1 achterbout van Leusdens Geitenlam

- Krieltjes

- 1 grote ui

- 1 paprika

- 1 grote tomaat

- Knoflook

- Laurierblaadjes

- Witte wijn

- Paprika poeder

- Zout en peper

- Olijfolie


Bereidingswijze:

Begin bij voorkeur een dag van te voren met het kruiden van de bout. Bestrooi hem met zout, peper, paprikapoeder, geperste knoflook en giet en dan een flinke scheut witte wijn bij. Laat het vervolgens een nachtje marineren.


Dan op de dag zelf: snijd de ui in ringen, de paprika in dunne reepjes en pers twee tenen knoflook uit. Zet een koekenpan of een tabuleiro de barro (ovenschaal van klei) op het vuur en voeg wat olijfolie toe. Fruit hierin je ui en paprika glazig. Zodra dit glazig begint te worden gaan de knoflook en 2 laurierblaadjes erbij, en roer het even door. Ontdoe ondertussen de tomaat van zijn vel en snijd het in kleine blokjes. Ook dit gaat er dan bij in de pan. Roer dit wederom weer even door. Zet je vuur laag en laat het even pruttelen.


Verwarm de oven tot 180 graden Celsius. Pak ondertussen het vlees en krieltjes erbij. Het lekkerste is om de krieltjes met schil klaar te maken, dus was ze goed voordat je verder gaat. Breng ze op smaak met zout en peper en doe ze bij het ui mengsel. Zit dit alles in de pan? Gooi alles dan in een ovenschaal. Zit het al in de tauleiro de barro, dan gaan ze rechtstreeks daarbij in, en schep alles weer even om. Giet de rest van de marinade er overheen en leg hier de geitenbout bovenop. Zet het geheel in de oven en laat minimaal zo'n twee uur garen. Het is de bedoeling dat het heerlijk mals wordt. Wordt het te bruin; dek dan eventueel al met aluminiumfolie.


Haal het vlees uit de oven en laat, afgedekt met aluminiumfolie, een minuut of 10 rusten voordat je het serveert.


Geniet ervan en een heel fijn weekend gewenst! 😋


RECEPT BRON: HIER187 weergaven

Comments


bottom of page