top of page
  • Leusdens Geitenlam

FOOD FRIDAY 🍗

Deze vrijdag hebben we een heerlijk recept gevonden van een zadelstuk; voor op de barbecue of in de oven! De zadel komt van de onderkant van de rug af, en heeft heel mals vlees. Het enige wat toegevoegd hoeft te worden is salie, knoflook, rozemarijn en zout!


Check het recept snel hieronder:


Ingrediënten (4 personen):

- 1 geitenlamszadel (800 gram)

- Salieblaadjes

- 2 tenen knoflook

- 2 takjes rozemarijn

- Peper en zout


Bereidingswijze:

Klap de flappen zoveel mogelijk terug en knoop op met slagerstouw; eerst over de lengte (er zitten heel handige puntjes tussen de wervels waardoor het touw recht blijft liggen) en daarna rondom. Steek hierna de rozemarijntakjes tussen de touwtjes.


Steek de BBQ aan. Leg de kooltjes aan één kant en verhit tot een temperatuur van 120°C. Leg het zadel op het rooster boven het deel waar geen kooltjes liggen. Laat langzaam garen tot een kerntemperatuur van zo’n 55°C. Dat duurt vrij lang (zeker een uur) maar daardoor krijg je wel een mooie rookring.


Wikkel het zadel in aluminiumfolie en laat rusten. Als het rusten iets te lang duurt (zoals bij mij) kun je het zadel nog even rondom aanbakken in een pannetje (wordt de buitenkant lekkerder van).


Leg het zadel op zijn rug en snijd met een scherp mes het vlees aan beide kant van de wervel in. Volg het vlees langs de ribben. Vergeet ook vooral de haasjes niet. Een scherp fileermes is wel aan te raden, anders laat je veel vlees op de botten achter.


Serveertip: Lekker met orzo en courgette.


RECEPT BRON: HIER98 weergaven

Comments


bottom of page