top of page
  • Leusdens Geitenlam

FOOD FRIDAY 🍗

Bijgewerkt op: 11 jan. 2021

Afgelopen vrijdag hadden we een heerlijk gerecht voor u opgezocht van Ontdek de Geit.


Een paar weken terug hadden zij een livestream met heerlijke recepten, waarvan dit er eentje is: risotto getrokken in geitenmelk met Parmezaanse kaas en geitenracks!


Ingrediënten:

- Geitenrack (8 koteletten aaneen bijvoorbeeld)

- 1 tak rozemarijn

- 1 ui

- 2 el olijfolie

- 300 gram risottorijst

- 150 ml witte wijn

- ½ liter goede bouillon (groenten, kip, geit)

- ½ liter geitenmelk

- 40 gram boter

- 50 gram Parmezaanse kaas

- Olie of boter om in te bakken


Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 140 graden. Zout de geitenrack en bak rondom aan. Doe een flinke klont boter en de rozemarijn in de pan om extra smaak toe te voegen. Schuif het vlees in de oven en houd dit goed in de gaten. Je wilt een kerntemperatuur rond de 55 graden bereiken.


Verhit de bouillon en de melk, maar zorg dat het net onder de kook blijft. Snipper de ui en fruit deze aan in de olijfolie. Voeg de rijst toe en bak twee minuten mee. Blus de rijst met wijn en laat deze volledig verdampen. Vanaf nu ga je rustig de bouillon toevoegen. Steeds een beetje, zodat alle rijst net onder bouillon staat. Als de bouillon verdampt, voeg je weer een scheutje toe. Doe de laatste bouillon in de pan als de rijst bijna klaar is. Dit duurt ongeveer 18 minuten.


Haal de pan van het vuur en breng de risotto op smaak met boter, geraspte Parmezaan, zout en peper. Haal de koteletten uit de oven, snijd ze los van elkaar en serveer ze op de risotto.


En nu smullen maar!


Tip! Vervang de Parmezaanse kaas eens door oude geitenkaas!


BRON RECEPT: HIER


11 weergaven

Comentarios


bottom of page