top of page
  • Leusdens Geitenlam

FOOD FRIDAY 🍗

Bijgewerkt op: 11 jan. 2021

Deze week hebben wij een heerlijk recept uit Angola gevonden, wat een voormalige Portugese kolonie is. De officiële taal is dan ook Portugees en het heeft ook z`n invloed op de plaatselijk keuken.


Dit recept mengt het geitenlamsvlees met wat bier en knoflook; super lekker! Samen met de aardappels, wortels en paprika is dit ook nog eens erg gezond! Het volledige recept is als volgt:


Ingrediënten

1 kilo geitenvlees 1 flesje bier 2 tenen knoflook (geperst) 8 aardappelen 2 grote wortels 1 ui 1 rode, 1 groene, 1 gele paprika 2 chorizoworsten, in plakjes 1 blikje olijven olijfolie zout


Voorbereiding

Snijd het geitenvlees in kleine blokjes. Meng het bier met de knoflook en voeg zout naar smaak toe. Meng de stukjes geit met het mengsel. Laat het een half uur marineren in de koelkast. Schil de aardappelen en wortels. Snij de aardappelen in kwarten en de wortels in plakjes van een halve centimeter. Snijd de paprika`s en de ui in middelgrote stukken.


Bereidingswijze

Verwarm wat olijfolie in een grote pan. Zet het geitenvlees met de marinade op middelmatig vuur en kook dit 30 minuten. Voeg de aardappelen, wortels, paprika, worst, uien en olijven in de pan bij het geitenvlees. Goed door elkaar roeren. Kook het geheel nog 30 minuten.


Serveertip

Serveer met rijst met geraspte wortel.


Geniet ervan en een heel fijn weekend! 😋

23 weergaven

Comments


bottom of page