top of page
  • Leusdens Geitenlam

FOOD FRIDAY 🍗

Een onderdeel van het geitenlam dat nog niet vaak besproken is, is het gedeelte van de nek. Dit stuk heeft veel vlees en is makkelijk te bereiden: ideaal dus! Door de nekkoteletten te marineren krijg je een heerlijke mix van smaken die elkaar goed aanvullen.


Check het recept snel hieronder:


Ingrediënten (2 personen):

- 2 nekkoteletten p.p.

- 2 tl ras el hanout

- 1/2 tl gemalen komijn (djintan)

- een flinke snuf gerookte paprikapoeder (pimentón)

- 2el olijfolie

- 150 gr couscous

- geraspte schil van een halve citroen

- klontje roomboter (kan ook zonder, dan is het melkvrij)

- een flinke hand gehakte verse kruiden naar smaak, bijvoorbeeld basilicum en pittige rucola


Bereidingswijze:

Begin met het marineren van het vlees: meng ras el hanout, komijn, pimentón en olie tot een smurrie. Smeer het vlees daarmee in en zet het afgedekt in de koelkast (tip: gebruik zelf altijd een stevige diepvries plastic zak voor het marineren van vlees, dat is handiger dan een schaal). Als je ook een zak gebruikt, moet je bij lamskoteletten wel goed opletten dat de botjes niet door het plastic heen prikken!


Haal het vlees ten minste een half uur voor je wilt gaan koken uit de koelkast, zodat het een beetje op temperatuur kan komen.


Maak nu de couscous: meng een eetlepel olijfolie door de couscous. Week hem dan eerst met kokend water, zoals op de verpakking staat. Breng ondertussen in een lage kookpan een bodempje water aan de kook. Schep de geweekte couscous in een zeef in de kookpan past en stoom de couscous gedurende 10 minuten. Nu heb je snelle maar luchtige couscous! Breng de couscous op smaak met een klontje boter, de geraspte citroenschil, de verse kruiden en zout en peper naar smaak.


Terwijl de couscous stoomt, maak je de nekkoteletten klaar. Verhit daarvoor je grillpan tot de walm er vanaf slaat. Grill de nek tot het voor jou de juiste garing heeft. Afhankelijk van de dikte grill ik de koteletten 1-2 minuten per kant.


Geniet ervan en een heel fijn weekend gewenst! 😋


BRON RECEPT: HIER42 weergaven

Comments


bottom of page