top of page
  • Leusdens Geitenlam

FOOD FRIDAY 🍗

Bijgewerkt op: 27 jul. 2020

Geiten(lams)vlees is over de hele wereld bekend, zo ook in Jamaica! Daar maken ze er onder andere overheerlijke curry van, zoals te zien bij dit recept! Het marineren wordt geadviseerd om 6 uur te doen, maar met minder tijd is het ook goed te doen.


Deze curry kan zo pittig als u zelf wil, afhangend van de hoeveelheid peper.


Recept:


Ingrediënten:

550 g geitenvlees, in blokjes 3 eetlepels West Indische kerriepoeder 1 theelepel verse of gedroogde tijm 1 theelepel gemalen piment 2 theelepels versgemalen zwarte peper 2 theelepels korianderzaad, geplet 140 ml plantaardige olie 4 tomaten, fijngehakt 2 uien, fijn gesneden 2 knoflooktenen, fijngehakt Olijfolie Water of bouillon


Bereiding:

  1. Wrijf minstens 6 uur van tevoren de geitenvleesblokjes in met een mengsel van kerriepoeder, tijm, piment, zwarte peper en korianderzaad.

  2. Verwarm de oven voor tot 150° C.

  3. Verhit de olie in een pan en bak de stukken geit tot ze goudbruin zijn.

  4. Stoof de tomaten, uien, paprika en knoflook in olijfolie en voeg deze toe aan het vlees.

  5. Giet een dubbele hoeveelheid water of bouillon bij de ingrediënten en breng aan de kook.

  6. Verwijder van het vuur en plaats in de voorverwarmde oven gedurende 1 tot 1 ½ uur, totdat het geitenvlees gaar is.

  7. Als u klaar bent, verwijdert u het geit uit de pan en kookt u de saus tot de helft in.

  8. Leg dan het vlees terug in de pan en serveer met rijst en bonen (red beans and rice).

Geniet ervan en een heel fijn weekend! 😋


32 weergaven
bottom of page