top of page
  • Leusdens Geitenlam

FOOD FRIDAY 🍗

Pulled pork, pulled beef en pulled chicken zijn erg populair, maar er bestaat ook pulled goat! Deze bereidingswijze zorgt ervoor dat het vlees zo gaar is, dat je het super makkelijk van het bot kan trekken (vandaar ''pulled''). Dit is een recept van een geitenlamsschouder met wat mandarijnen, dadels en witte wijn; héérlijk dus!


Check snel het recept hieronder:


Ingrediënten (2 personen):

- 1 geitenschouder met been van ongeveer 800 g

- 8 gram zout

- 4 g zwarte peper

- 2 kleine mandarijnen

- 6 dadels zonder pit

- 100 milliliter mandarijnen- of sinaasappelsap

- 100 milliliter witte wijn

- 150 milliliter olijfolie

- 50 gram boter

- 5 gram ras el hanout

- 3 kruidnagels

- 6 grote muntblaadjes


Bereiding:

Verwarm de oven voor op 140 °C. Bestrooi de geitenschouder rondom met het zout en de peper. Pel de mandarijnen en verdeel ze in partjes. Halveer de dadels.


Verhit 50 milliliter van de olijfolie in een grote braadpan (of braadslee). Leg de geitenschouder in de pan en braad deze rondom mooi bruin. Blus af met het mandarijnen- of sinaasappelsap en de witte wijn.


Voeg de mandarijnenpartjes, de dadels, de rest van de olijfolie, de boter, de ras el hanout, de kruidnagels en de muntblaadjes aan de pan toe. Leg de deksel op de pan (of dek de braadslee af met aluminiumfolie) en zet in de voorverwarmde oven. Laat de geitenschouder ongeveer 3,5 uur garen. Het de geitenschouder is gaar als u het been makkelijk uit het vlees kunt trekken.


Neem de braadpan uit de oven en haal het vlees uit de pan. Laat het iets afkoelen tot het vlees hanteerbaar is. Kook intussen het braadvocht met de smaakmakers op het fornuis in tot een jus met de gewenste dikte.

Pluk het vlees van het been en serveer met de jus.


RECEPT BRON: HIER


Geniet ervan en een heel fijn weekend!28 weergaven

Comments


bottom of page