Over ongeveer een week is het Pasen, dus leek het ons een uitermate geschikt moment om deze vrijdag de geitenlams racks te behandelen! Dit stuk vlees is heerlijk mals én ziet er super mooi uit als het geserveerd wordt! Naast het vlees kan bijvoorbeeld aardappelpuree- of kroketjes worden geserveerd. Check het recept snel hieronder
Ingrediënten (4 personen):
- 2 cm verse gember
- 1 teen knoflook
- 2 el Euroma Original spices
- 1 tl versgemalen zwarte peper
- 2 el arachideolie
- 2 verse geitenlamsracks
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 120 °C. Schil en rasp de gember. Pers de knoflook en meng met de curry madras, peper, olie en wat zout tot een rub. Wrijf de lamsracks ermee in.
Verhit een hapjespan zonder olie of boter en braad de geitenlamsracks rondom in 3 min. op middelhoog vuur aan.
Doe de geitenlamsracks in de ovenschaal. Steek de vleesthermometer in het midden van het vlees, maar zorg dat je het bot niet raakt. Braad het vlees in het midden van de oven in ca. 30 min. medium rare of tot het 58 °C is. Neem het uit de oven en laat 5 min. onder aluminiumfolie rusten.
Lekker met partjes limoen en grof gehakte koriander. Combinatietip: ook lekker met aardappelpuree en wortel-rodekoolsla!
Geniet ervan en een heel fijn weekend! 😋
BRON RECEPT: HIER
Comments