Afgelopen week hebben we bokkenballen gegeten, in het kader van ''alles van de geitenlammeren gebruiken''. Het was verrassend lekker, met wat paprika's en uitjes, en daarom zetten we het online. Voor degene die het aan durven...
Ingrediënten:
- Geiten ballen (4 middelgrote ballen)
- 2 stuks uien of sjalotten
- 1 paprika
- Zout en peper
- Olijfolie
- Baharat kruiden
- Citroensap (optioneel)
Bereidingswijze:
Snijd de ballen over de lengte in en haal de vellen er vanaf, zodat er een wat glibberige bal over blijft. Snijd deze bal nog een aantal keer door zodat er hapklare stukken overblijven.
Stop de olijfolie in een pan. Fruit de uien of sjalotten aan in die pan en voeg de paprika toe. Eventueel zout en peper kan toegevoegd worden om op smaak te brengen.
Als de uien en paprika half gaar zijn, kunnen de bal stukken er aan toegevoegd worden. Samen laten garen en aan het eind een snufje baharat kruiden toevoegen. Eventueel kan er een beetje citroensap toegevoegd worden naar smaak.
Geniet ervan (ook al is het een wat apart gerecht) en een heel fijn weekend gewenst! 😋
Comentarios