top of page
  • Leusdens Geitenlam

Nieuwsbrief April + vers bestelling

Bijgewerkt op: 21 mrt. 2023

Beste nieuwsbrieflezer,

Via deze nieuwsbrief willen we u graag op de hoogte brengen van 1.) lammetjes dag in Putten bij Landwinkel de Vrolijke Geit en 2.) volgende slacht van de bokjes.


Zaterdag 8 april is er na 2 jaar weer lammetjes dag in Putten bij Landwinkel de Vrolijke Geit. Wij zullen daar ook staan om u weer een nieuw product te laten proeven. Natuurlijk wel een product van geit. We willen u van harte uitnodigen om ons en vele andere standjes te bezoeken. Voor meer info https://devrolijkegeit.nl/


De eerste lammertijd van dit jaar bij ons op de boerderij is alweer een paar weken achter de rug. De volgende is alweer op komst. Half april verwachten we in een paar dagen weer zo’n 250 lammetjes.


Dat betekent dat de lammeren die er nu zijn plaats moeten gaan maken voor de nieuwe ronde. Voor de geitjes is dat geen probleem. Daar hebben we de ruimte voor. Maar de bokjes zullen eerder dan gepland, nu met 7 weken leeftijd in plaats van 13 weken wat gebruikelijk is, naar de slachterij gaan. Dat betekent dus dat we weer eerder vers vlees tot onze beschikking hebben. De planning is dat we 3 april aanstaande de bokjes naar de slachterij brengen.

Hierbij bieden wij u de gelegenheid om weer vers geitenlamsvlees te bestellen. Alleen deze keer zal het aanbod wat beperkt zijn in soorten product. We bieden deze keer de gelegenheid om een heel of half karkas te bestellen. Daarbij is het mogelijk om het halve of hele karkas heel te houden, maar we kunnen het ook aanbieden in nek, schouder/voorspan, rug en achterbout. Omdat de bokjes nu wat jonger zijn is het te kostbaar om ze door de slager helemaal te laten uitbenen. Daarnaast is het zo, omdat ze jonger zijn, zijn ze kleiner en dus ook de delen, nek schouder rug en bout, ook kleiner waardoor het voor u ook interessant kan zijn om eens hele delen te proberen. Zowel nek, schouder, rug als bout lenen zich perfect voor slow-cooking op de BBQ of in de oven. Een superlekker en exclusief stukje vlees voor het paasdiner.


De kosten voor een heel of half karkas komen op €11,- per kg. Voor het delen van het karkas, nek schouder rug en achterbout, komt er €1,50 per kg bij. Deze prijzen zijn incl. btw.

Graag vernemen we de bestelling van u voor 3 april. Na overleg kunt u uw bestelling dan ophalen op donderdag 6 april van 14.00 uur tot 20.00 uur. En vrijdagochtend 7 april van 10.00 uur tot 12.00 uur.


We horen graag van u,


Met vriendelijke groet

Team Leusdens Geitenlam

Geitenhouderij ‘de Nieuwe Riet’

Martijn de Kruijf

Asschatterweg 223

3831 JP Leusden

06 22 97 00 77


137 weergaven

Comments


bottom of page