top of page
  • Leusdens Geitenlam

FOOD FRIDAY 🍗 - Broodje zuurkool met saucijzenworst

Boktober week 3 betekent maar 1 ding: een derde recept met geitenlamsvlees mét bokbier!


Deze week hebben we een overheerlijk recept op de website staan van een broodje zuurkool met saucijzenworstjes: super lekker en super simpel. Een typisch recept voor in het najaar en de winter, dus perfect voor deze Boktobermaand!


Ingrediënten (4 personen):

- 8 sneetjes brood of verse broodjes

- 200 gram pitloze witte druiven

- 500 gram verse zuurkool

- 4 saucijzenworstjes van Leusdens Geitenlam

- 250 gram spekjes

- 2 eetlepels crème fraîche

- 2 laurierblaadjes

- 5 gram jeneverbessen


Bereidingswijze:

Bak de saucijzenworstjes een paar minuten aan zodat ze een lekker bruin korstje hebben en gaar zijn van binnen (het mag eventueel een beetje rosé zijn van binnen). Snijd ze daarna in plakjes.


Verhit een soeppan zonder olie en bak de spekjes in ongeveer zes minuten. Voeg de zuurkool, de laurier, de pitloze druiven, de jeneverbessen en één liter water toe. Kook de zuurkool 30 minuten, giet af en bewaar in de pan.


Meng de zuurkool met de crème fraîche en breng op smaak met peper. Beleg de sneetjes brood met plakjes rookworst en zuurkool. Dek af met een tweede sneetje brood en verdeel over de borden. Garneer eventueel met een beetje mosterd.


Bokbier serveertip:

Bij dit broodje adviseren wij (in samenwerking met bierwinkel Hopdonders) een heerlijk bokbiertje van Texels te drinken. De Texels Stormbock heeft een rijke aroma, licht zoete nasmaak en een zacht bittere afdronk. Super goed dus voor bij dit smaakvolle recept!


Geniet ervan en een heel fijn weekend gewenst! 😋


RECEPT BRON: HIER8 weergaven

留言


bottom of page