• Leusdens Geitenlam

BoerenBok zet bokkenvlees op de kaart

Jantine van de Kraats uit het Gelderse Wekerom vermarkt sinds drie jaar vlees van geitenbokken onder de naam BoerenBok. Ze werkt samen met ons, Geitenhouderij de Nieuwe Riet. Want ook wij zet het bokje op de kaart, en dat is volgens haar hard nodig.

De geitenhouder legt uit waarom dit moet. 'Mijn missie is dat we over tien jaar net zoveel geitenvlees eten als we geitenzuivel consumeren en dat het net zo gewoon is. We zijn steeds meer geitenzuivel gaan nuttigen, maar een bijkomend product zijn de bokjes. Ik vind het belangrijk dat die ook een waardige bestemming hebben.'

In Engeland en Frankrijk wordt een groot deel van het bokkenvlees in eigen land geconsumeerd. In Nederland moet dat nog bekender worden. 'Ik zet mijn website, sociale media en online bestellen in. Ik stond voor corona veel op evenementen om mensen kennis te laten met de bok. Bijvoorbeeld met de bokburger, een hamburger gemaakt van bokkenvlees.'



33 weergaven